Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija zahvaljuje građanima na nizu dragovoljnih predaja oružja i streljiva

22.01.2023.

11:34

Autor: Radio Dubrovnik

Oružje, ilustracija

Oružje, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U prošlom tjednu policijskim službenicima protueksplozijske zaštite građani, koji su željeli ostati anonimni, predali su jednu kratku strojnicu, jednu automatsku pušku, pet protupješačkih mina, jednu ručnu bombu i čak 3231 komad raznog streljiva.

Minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.

"Policijska uprava dubrovačko-neretvanska još jednom zahvaljuje savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo i nadalje pozivamo sve one koji u svojim domovima imaju zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredsta da ga predaju policiji na uništenje i na taj način svoj život i život svoje obitelji učine sigurnijim. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.