Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Položeni vijenci uz Dan državnosti

29.05.2023.

12:58

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Položeni vijenci uz Dan državnosti

Položeni vijenci uz Dan državnosti

Foto: Grad Dubrovnik / -

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo.

Odana je tako počast svim braniteljima i civilima, koji su svoje živote izgubili tijekom Domovinskog rata, u jeku stvaranja neovisne i samostalne države Hrvatske.

U ime Grada Dubrovnika vijence su kod Spomenika pobjedi na lokaciji Vjetreni Mlin u Dubrovačkom Primorju položili i pročelnici Grada Dubrovnika Zdenko Medović i Dživo Brčić te gradski vijećnik Maro Kristić.

Uz predstavnike Grada Dubrovnika, pijetet svim žrtvama uz Dan državnosti Republike Hrvatske iskazali su i državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Frano Matušić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, predstavnici općina Dubrovačko Primorje i Ston, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginulih branitelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.