Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poludnevni boravak za umirovljenike u Centru za karijere mladih

29.09.2022.

08:12

Autor: Radio Dubrovnik

Umirovljenik, ilustracija

Umirovljenik, ilustracija

Foto: Centar za karijere mladih / -

U sklopu projekta "Ujedinjene generacije" Centar za karijere mladih Dubrovnik organizira poludnevni boravak za umirovljenike svakog radnog dana od 8 do 12 sati u svom uredu na adresi Metohijska 4.

Program traje do 14. listopada, a umirovljenici mogu doći i uživati u jutarnjoj kavi, čitanju novina, igranju društvenih igara, ugodnom druženju s ostalim umirovljenicima i/ili mladima, slušati audio drame i radijske emisije nastale tijekom provedbe projekta.

U prostorijama Udruge osigurano je grijanje/hlađenje, aparat za kavu, kuhinja i wc, kao i IT oprema, brojne društvene igre i raznolik sadržaj.

Cilj ove aktivnosti jest pridonijeti podizanju kvalitete života i mentalnog zdravlja umirovljenika, zatim sprječavanju osjećaja usamljenosti te radu na međugeneracijskoj solidarnosti.

Kako se provedba projekta Ujedinjene Generacije približava kraju, Centar za karijere mladih Dubrovnik poziva sve da u iduća dva tjedna navrate u prostorije kako bi se još družili, razmijenili svoja iskustva i vidjeli daljnje mogućnosti suradnje u zajednici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.