Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pomoć županije starijim sugrađanima

20.01.2016.

13:51

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačko-neretvanska županija u protekloj godini uložila je 2 milijuna kuna u provedbu programa s ciljem poboljšanja kvalitete života građana treće životne dobi kroz aktivnosti Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje.

U 2015. Županija je uložila 350 tisuća kn u provedbu programa pomoći u kući starijim osobama. Ti se programi kontinuirano provode, uglavnom u ruralnim krajevima županije. Na taj način Županija pozitivno utječe na smanjenje socijalne isključenosti starijih stanovnika u ruralnim i otočnim sredinama.
Sufinanciranjem programa Matice umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije, Županija omogućuje kvalitenije sudjelovanje starijih osoba u društvenim aktivnostima te je za potporu tom programu izdvojeno 200 tisuća kuna. Za umirovljenike s mjesečnim mirovinama nižim od 1.500 kn isplaćene su božićnice u ukupnom iznosu od 1,5 milijuna kn. - navodi se među ostalim u priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.