Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pomorski odjel znanstvenim skupom slavi sto godina "Našeg mora"

17.10.2019.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Ove godine na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku obilježavaju se dvije značajne obljetnice - stota obljetnica od utemeljenja časopisa "Naše more" i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta.

Tim povodom, Pomorski odjel organizira međunarodnu znanstvenu konferenciju Naše more 2019., koja će se održati u Dubrovniku 17. i 18. listopada 2019. Konferencija ima za cilj okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare da razmijene svoja vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije.

Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u četvrtak 17. listopada u 9 sati u sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4. Nakon svečanog otvaranja, predavanja će održati pozvani govornici: dr. Juraj Bukša, ACI d.d, prof. Kevin Cullinane, University of Gothenburg, Švedska, dr. Andrzej Montwiłł, Maritime University of Szczecin, Poljska i Marek Vochozka, rektor, Institute of Technology and Business in Ceské Budejovice, Češka.

Program se može pogledati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.