Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poništena odluka o dodjeli koncesije za brodsku liniju Orebić - Korčula

12.04.2021.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Komunalnom-trgovačkom društvu "Bilan" u Orebiću s olakšanjem i zadovoljstvom dočekali su odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, koja je rješavajući njihovu žalbu poništila u veljači ove godine donesenu odluku Agencije za obalni linijski pomorski promet.

I to o dodjeli koncesije za obavljanje javnog prijevoza na državnoj brodskoj liniji 614 Orebić-Korčula zadarskoj tvrtki „LINE IADERA d.o.o.“.

Time je cijeli postupak za dodjelu koncesije na toj frekventnoj i dugogodišnjoj brodskoj vezi vraćen na početak.

Kako je poznato, na prethodni javni natječaj za dodjelu koncesije uz zadarskog brodara javilo se i Komunalno društvo „Bilan“ koje od 2015. godine svojim brodicama „Tamaris“ i „Lovor“ redovito i po svim sigurnosnim standardima održava tu brodsku vezu, a to nastavlja i dalje.

U Upravi tog društva, a isto tako i u Općini Orebić uvjereni su da će nakon odluke Državne komisije u daljnjem postupku uspjeti zadržati koncesiju, postojeću razinu povezanosti Orebića s Korčulom i sačuvati radna mjesta 12-pomoraca na svojim brodicama i egzistenciju njihovih obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.