Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ponovno kreće brodska linija Gruž - Gornje čelo

14.05.2020.

14:33

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Od petka 15. svibnja Grad Dubrovnik ponovno uspostavlja brodsku liniju Gruž - Gornje čelo. Prvi polazak broda Europa iz Gruža je u 6.30 sati, a javni brodski prijevoz od gruške luke do Kalamote i obrnuto odvijat će se dvaput dnevno.

Raspored plovidbe određen je tako da će od ponedjeljka do petka brod kretati iz gruške luke u 6.30 te u 15.30 sati, a povratak iz Gornjeg Čela predviđen je u 7 odnosno u 16 sati. Subotom i nedjeljom zadržana je popodnevna satnica, a jutarnji polazak je nešto kasnije. Polazak iz gruške luke je u 9 te u 15.30, dok je povratak iz Gornjeg Čela u 9.30 odnosno u 16 sati.

Vožnja je besplatna za učenike i umirovljenike, odrasle osobe s prebivalištem na otoku kartu plaćaju 10 kuna po smjeru, dok je za nerezidente cijena 20 kuna po smjeru. Putnički brod "Europa" kapaciteta je 63 putnika (od čega 33 putnika u zatvorenom prostoru) te je prilagođen i zimskim uvjetima plovidbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.