Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Popravlja se ulegnuće pločnika u Palmotićevoj ulici

06.04.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Popravlja se ulegnuće pločnika u Palmotićevoj ulici

Popravlja se ulegnuće pločnika u Palmotićevoj ulici

Foto: Grad Dubrovnik / -

S obzirom kako je u Palmotićevoj ulici u Gradu došlo do ulegnuća dijela ulice ispod građevinske skele, izvođač radova je promijenio položaj skele kako bi se opterećenje prebacilo na manje oštećene dijelove dok se radovi ne završe, a u isto je vrijeme krenula sanacija oštećenog pločnika, objavili su iz Grada Dubrovnika.

"Ulijeganje se djelomično dogodilo zbog lošeg stanja cjelokupne ulice, a djelomično zbog građevinske skele. Naime, ispod kamenih ploča godinama se oborinskom odvodnjom ispire zemljani materijal pa je s dodatnim opterećenjem građevinske skele došlo do vidljivog udubljenja pločnika", ističu.

Izvođač radova, tvrtka Građevinar Quelin d.d. koja je ujedno i ugovorni izvođač Grada Dubrovnika za održavanje pločnika u povijesnoj jezgri, obvezala se o svom trošku popraviti sva oštećenja na tom dijelu Palmotićeve ulice. Sanacija bi trebala biti završena do kraja tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.