Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Popuštaju se mjere u dolini Neretve, osnovnoškolci na nastavu po modelu A

30.04.2021.

13:04

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Županijski stožer civilne zaštite predložio je Stožeru CZ RH izmjene Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za dolinu Neretve, tako da se na tom području od 3. svibnja primjenjuju iste mjere kao ostatku županije, odnosno mjere istovjetne onima u većem dijelu RH.

Na sjednici Stožera održanoj u petak istaknuto je kako se ovakve preporuke donose sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gdje je na razini županije u 14-dnevnoj kumulativnoj incidenciji zabilježen pad od 36 posto, a na području doline Neretve u posljednjih 14 dana zabilježen je pad od 41 posto.

Također predloženo je da se nastava u dolini Neretve održava po modelu A za sve učenike osnovnih škola, dok će učenici srednjih škola i dalje ići po modelu C (do 9. svibnja) izuzev završnih razreda srednjih škola.

Prijedlog Odluke je Stožer donio sukladno naputku Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i nakon razgovora s čelnicima jedinica lokalne samouprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.