Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Popuštanjem mjera i place sve bliže normalnom

28.05.2020.

13:50

Autor: Radio Dubrovnik

Sanitat

Sanitat

Foto: - / -

Od danas su se brojevi banaka na placama povećali - u Gružu ih je 37, Lapadu 10, a u Gradu 10. U dogovoru sa Službom civilne zaštite Dubrovnik, Sanitat je uspio u inicijativi da se pleksiglas barijere uklone i zamijene drugim, prihvatljivim zaštitnim materijalom.

Na bancima će tako umjesto pleksiglasa biti zaštitne folije koje su puno praktičnije i prihvatljivije za korištenje. Sigurne su od udara vjetra te će se svakodnevno mijenjati kako bi se osigurala maksimalna zaštita i higijena.

"Ovime smo osigurali povećanje broja banaka kako bismo što više pomogli domaćim proizvođačima da nude svoje proizvode, a kupcima omogućili širu ponudu i lakši pristup domaćoj hrani", ističu iz Sanitata.

Zainteresirani prodavači ne trebaju se više najavljivati za prodaju od ponedjeljka do srijede, ali za petak i subotu ostaje jednaka procedura. Prodavači se moraju najaviti voditelju Službe dubrovačkih tržnica Nevenu Kacigi putem telefona 091 4288 642.

"U ovom periodu popuštaju mjere, ali mi i dalje pazimo na sigurnost kupaca i prodavača. Ograde oko placa će biti uklonjene, ali ćemo i dalje zadržati dezinfekcijske punktove te molimo kupce da se  pridržavaju pravila distanciranja i dezinfekcije ruku. Želimo podsjetiti sve sugrađanke i sugrađane koji još uvijek ne odlaze na placu da verduru, voće i druge proizvode mogu lako i jednostavno kupovati od lokalnih OPGova preko naše online Dubrovačke place", podsjećaju iz Sanitata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.