Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Posebne kontrole policije

08.11.2013.

10:52

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 115 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske će u vremenu od danas do 11. studenog povodom proslave narodnog običaja  krštenja mošta - Martinja koji se tradicionalno slavi 11. studenog, pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa.
Postupanje policije će u navedenom periodu posebno biti usmjereno na sankcioniranje vozača koji se zateknu pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prekršaje kao što su nepropisna brzina, istek važenja prometne dozvole, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te nepropisno pretjecanje.
U prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 115 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola. U njima je 16 osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, dok ih je 45 lakše ozlijeđeno.
Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanska pozivaju sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola kako bi se izbjegle neželjene prometne posljedice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.