Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Potpisan ugovor o koncesiji za uvalu Sumratin

26.06.2015.

15:39

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovor s predstavnicima Zajednice ponuditelja (Dubrovački zalasci sunca, Mucić d.o.o., Hotel Katarina) ugovor o koncesiji za uvalu Sumratin u koju će biti uloženo gotovo stotinu milijuna kuna i u kojoj će se otvoriti oko dvije stotine radnih mjesta.

Prostor uvale Sumratin čini 28 900 metara četvornih od čega oko dvije tisuće čini zatvorene prostore turističko-ugostiteljske namjene dok je preostali dio koncesionar dužan urediti i održavati te na istom nema prava ograničavati korištenje sugrađanima. Županija će godišnje od koncesionara dobivati 1,92 milijuna kuna te 3,44 posto brutto prihoda ostvarenih na koncesioniranom području. Prilikom potpisivanja ugovora župan Dobroslavić podsjetio je da je 2012. godine na natječaju za arhitektonsko-urbanističko rješenje kupališta Sumratin u Dubrovniku odabran natječajni rad koji je izradio Arhitektonski fakultet Zagreb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.