Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Potpisan ugovor o prodaji Hotela Maestral tvrtci PND Strategija

20.02.2019.

10:04

Autor: Radio Dubrovnik

Ministarstvo državne imovine

Ministarstvo državne imovine

Foto: - / -

Ministar državne imovine Goran Marić, direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš potpisali su u utorak u Ministarstvu državne imovine Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hoteli Maestral, u vrijednosti 153,5 milijuna kuna.

Prigodom potpisivanja ugovora, ministar Marić je rekao: "Ovo je veliki uspjeh, nakon osam neuspjelih natječaja i devetog kruga, konačno je proces uspješno završio. Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluku o prihvaćanju najpovoljnije ponude i time je završila privatizacija posljednjeg hotelskog kompleksa u Republici Hrvatskoj. U posljednja tri natječaja hotelsko – turističkog sektora u državni proračun osigurali smo oko 600 milijuna kuna i više od 2,5 milijarde kuna investicija. Očekujemo da kupac što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije hotela jer je nedopustivo da Dubrovnik ima hotele sa jednom ili dvije zvjezdice."

Direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković zahvalila je ministru Mariću na suradnji i dodala:

"Naši planovi su što prije krenuti sa realizacijom projekta jer smatramo da hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovome trenutku. U najkraćem roku ćemo preuzeti poslovnu dokumentaciju i krenuti sa pripremom hotela za nadolazeću turističku sezonu."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.