Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića

02.05.2019.

15:33

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon što je prošle godine završena energetska obnova OŠ Lapad, Grad Dubrovnik uskoro kreće s energetskom obnovom zgrade OŠ Ivana Gundulića. Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Mato Franković te u ime izabranog ponuditelja direktor Alfaplan građenja Mato Butijer.

Energetska obnova škole vrijedna je 7.536.308,75 kuna (uključujući PDV), a izvođač se obvezuje radove završiti u roku od 360 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

"Nastavlja se kontinuirano ulaganje u osnovnoškolski sustav i podizanje standarda. Radimo OŠ Montovjernu koju ćemo završiti izgradnjom nove škole do Svetog Vlaha, uskoro započinjemo OŠ Marina Držića, a već smo energetski obnovili OŠ Lapad što je dokaz da ova gradska uprava ulaže značajna sredstva u škole", rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Ujedno je roditelje, učenike i osoblje škole zamolio za strpljenje jer će se zbog radova na obnovi nastava odvijati u dvije smjene.

"Radovi će se zaboraviti, a ostat će ono što je bitno - škola u puno boljem i kvalitetnijem stanju, uz puno veći komfor", naglasio je gradonačelnik Franković.

Ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez zahvalila je Gradu Dubrovniku što je prepoznao potrebe škole i djece, dok je direktor Alfaplana Mato Butijer kazao da će dati sve od sebe da projekt bude odrađen kvalitetno i na vrijeme.

Energetska obnova zgrade OŠ Ivana Gundulića obuhvatit će izolaciju dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, poda prema tlu i stropa prema negrijanom prostoru. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, postaviti nova LED rasvjeta te će se ugraditi novi učinkoviti radijatori i obnoviti strojarnica.

Realizacijom projekta zgrada će prijeći iz trenutnog energetskog razreda C u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju bit će čak 71,50 posto. Ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za 54,65 posto. Investicija je sufinancirana bespovratnim sredstvima EU fondova u iznosu od 34 posto.

Gundulic energetska

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.