Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Potpisan ugovor za radove na novoj i staroj zgradi OŠ Marina Getaldića

05.07.2021.

14:57

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisao je danas ugovor za izvođenje radova s predstavnikom tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. Matom Butijerom. Vrijednost je 11.304.323,50 kuna bez PDV-a, odnosno 14.130.404,38 kuna s PDV-om.

Vrijednost radova nadzora, kojeg će provoditi Struktura projekt, je 180.550,00 kuna, odnosno 225.687,50 kuna s PDV-om.

Radovi na obnovi, adaptaciji i uređenju Osnovne škole Marina Getaldića na dvije lokacije - na adresi Ilije Sarake 7 (prostor buduće škole) i adresi Nikole Gučetića 1 (prostor sadašnje škole Centar) kreću na jesen, uz predviđeno trajanje od godine dana.

Novi objekt škole smješten je u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, a koju je za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave (od 1. do 3. razreda) organizirat će se šest učionica te popratni prostori, a u sklopu projekta je predviđena adaptacija i opremanje manjeg obuhvata zgrade Centar.

''U konačnici ćemo dobiti uređen prostor po svim pedagoškim standardima uz nastavu organiziranu u jednoj smjeni, a čime će i Gimnazija dobiti preduvjete za rad u jednoj smjeni. Ovo je druga škola koju će Grad Dubrovnik uvesti u jednosmjensku nastavu i nakon ovoga nam je preostala još jedna, Osnovna škola Mokošica. Kako je prisutan pozitivan demografski trend sigurno je da će skora budućnost zahtijevati izgradnju i jedne potpuno nove škole, koju vidimo na području Komolca, a vjerujem u budućnosti i na Gornjim selima'', kazao je gradonačelnik Franković.

''Sve radove financira Zaklade Caboga Stiftung i ovom bi se prigodom posebno zahvalio dr. Ivu Felneru na ovoj visokovrijednoj donaciji, čijim naporom su obnovljena vrijedna brojna zdanja'', naglasio je također gradonačelnik Franković.

Kako je pojasnio direktor Alfaplana Mato Butijer riječ je o prilično kompliciranoj obnovi zgrade u Ulici Ilije Sarake, s obzirom na njezin smještaj i na sve konzervatorske i arheološke uvjete. Rušit će se međukatna konstrukcija i krov, koji će se raditi nanovo, uz sve suvremene sustave, poput protupožarnog sustava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.