Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Potrebitima u Konavlima namirnice će dostaviti vatrogasci i Civilna zaštite

20.03.2020.

20:50

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Općine Konavle obavijestili su sve stanovnike da Općina Konavle te Stožer civilne zaštite Općne Konavle djeluju sukladno naputcima Nacionalnog stožera i Vlade RH, a po pitanju pomoći starijima, nemoćnima i potrebitima.

Sve starije, nemoćne i potrebite osobe na području Općine Konavle mole da se u slučaju potrebe za dostavom osnovnih životnih potrepština jave u Općinu Konavle na telefon 020/301-200 ili na mail info@opcinakonavle.hr u vremenu od 7 do 15 sati. Dostavu će vršiti vatrogasci JVP Konavle i članovi Civilne zaštite uz poštivanje svih mjera zaštite.

Obzirom na sve mjere i preporuke koje smo donijeli još jednom napominjemo da se se sve informacije mogu dobiti putem elektroničke pošte (info@opcinakonavle.hr) i telefona (020/478-401, 020/479-863) kao i putem web stranice Općine Konavle (www.opcinakonavle.hr).

U ovim izvanrednim okolnostima osigurano je funkcioniranje svih potrebnih službi (Općina, JVP Konavle, Komunalno društvo, Čistoća i Zelenilo Konavle Dječji vrtić, Civilna zaštita, TZ, Dom za starije i nemoćne) u sklopu rada Stožera civilne zaštite te se sve aktivnosti odrađuju sukladno dnevnom razvoju situacije.

Ono što je važno naglasiti da će u narednim danima situacija biti još teža i jedino vlastitim odgovornim ponašanjem možemo pomoći sebi i svojim bližnjima stoga opet apeliramo na građane da se pridržavaju uputa i preporuka na razini države (preporuka o zaštiti od virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i objava Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te drugih relevantnih izvora i nadležnih tijela koja sudjeluju u suzbijanju epidemije), a preventivno i mjera izolacije u cilju zaštite ne samo sebe već i svojih obitelji, susjeda, prijatelja i ostalih građana.

Najvažnija poruka je svakako ostanite doma i izbjegavajte bilo kakve nepotrebne aktivnosti i javna okupljanja jer to je najbolji način suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite svih nas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.