Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Povećana potražnja za upisom jasličkih skupina

02.08.2016.

08:54

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog potreba roditelja, dubrovački dječji vrtići otvorili su nove grupe za više od 130 djece. Jedan od prostora nalazi se u Mokošici, ispod Opskrbnog centra gdje će biti otvorena grupa za smještaj 30 djece.

U Lapad dvorima, Grad Dubrovnik zakupio je gotovo 300 metara četvornih prostora dostatnog za pet grupa, prvenstveno jasličkih. Radovi počinju idući tjedan, a prostori bi trebali biti adaptirani do kraja rujna. Prema ocjeni Dječjih vrtića Dubrovnik, ti kapaciteti bit će dostatni za ispunjenje svih zahtjeva roditelja za upisom djece u vrtiće. Potreba za većim brojem vrtićkih grupa u Dubrovniku se povećava svake godine, pa je samo u 2015. u adaptaciju prostora uloženo gotovo 4 milijuna kuna. Do kraja ove godine očekuje se završetak izrade glavnog projekta za dogradnju vrtića Palčica, a radovi bi trebali početi iduće godine. Procijenjena vrijednost investicije je 11 milijuna kuna bez PDV-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.