Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Povodom sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, održana sveta misa

29.09.2020.

18:33

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Na sam dan blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, danas je u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku održana sveta misa na kojoj su, pored vjernika iz župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je velečasni Odilon Singbo, beninski rimokatolički svećenik i misionar u Hrvatskoj, autor meditativne literature i prvi sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji je u svojoj nadahnutoj propovjedio istaknuo sličnost uloge sv. Mihajla i policije koji su zaštitnici i uspostavljaju red da bi ljudi mogli bezbrižno živjeti.

"Sv. Mihajlo je borac koji se bori za dobro i to prije svega duhovno dobro. Svi se mi u životu borimo s nečim na duhovnoj razini, s našim nakanama i dilemama, a u toj borbi možemo računati na sv. Mihajla koji će nam u toj borbi pomoći", rekao je velečasni Singbo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.