Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Povratak Trgovačkog suda Dubrovnik

20.12.2018.

14:07

Autor: Adriana Tomašić

Grgo Jelavić

Grgo Jelavić

Foto: - / -

Trgovački sud u Dubrovniku ponovno počinje s radom 1. siječnja 2019. godine prema Zakonu o područjima i sjedištima sudova donesenom na sjednici Hrvatskog sabora 6. srpnja 2018. Vraćanjem Trgovačkog suda Dubrovnik olakšat će se rad i poslovanje svim gospodarstvenicima u ovom području.

Podsjetimo, stupanjem na snagu izmijenjenog i dopunjenog Zakona o područjima i sjedištima sudova u RH 2011. godine, Trgovački sud u Dubrovniku prestao je postojati kao samostalna institucija te je bio pripojen Trgovačkom sudu u Splitu. "Vjerujem da ćemo s radom ovog suda biti svojevrstan servis gospodarstvenicima, da im pomognemo u dinamičnom tempu ostvarivanja profita i poslovanja," kazao je Srđan Gavranić sudac ovlašten za poslove sudske uprave u Trgovačkom sudu u Dubrovniku u osnivanju i naglasio da ovaj sud u godišnjem prosjeku pošalje rješenja za pristojbu u iznos od preko 3 milijuna kuna, što, kaže Gavranić, dovoljno govori o značaju Trgovačkog suda odnosno vrijednosti predmeta sporova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.