Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poziv građanima da prijave delikventna ponašanja na igralištima

17.09.2020.

14:11

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Postupajući po dojavi građana, komunalni redari Grada Dubrovnika izvidom na terenu i preglednom sustava video nadzora utvrdili su da je kvar na rasvjeti sportskog igrališta "Između dolaca" u Mokošici nastao zbog delikventnog ponašanja trojice mlađih muških osoba.

Oni su 8. rujna navečer provalili u električni ormar pored igrališta te neovlašteno i nestručno rukovali električnim instalacijama.

Takvim delikventnim i neodgovornim ponašanjem oštetili su gradsku imovinu te su sebe, ali i druge korisnike igrališta kao i prolaznike, posebno djecu, doveli u opasnost jer je ormar s instalacijama ostao otvoren.

Službenici Odsjeka komunalnog redarstva video snimke nadzornih kamera predali su Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj na daljnje postupanje.

Grad Dubrovnik uspostavio je sustav održavanja dječjih i sportskih igrališta na svom području. Programom održavanja obuhvaćena su 33 dječja igrališta, 31 sportski teren i 10 prostora za rekreaciju, a u obnovu i održavanje u mandatu ove gradske uprave do sada je utrošeno više od 3 milijuna kuna. Nažalost, veliki problem predstavlja upravo ovakvo neodgovorno i delikventno ponašanje pojedinaca koji svojim postupanjem nerijetko mogu ugroziti i druge korisnike sadržaja za rekreaciju, dječjih i sportskih igrališta.

Službenici UO za komunalne djelatnosti redovito provode nadzor igrališta i drugih javnih prostora za rekreaciju, a građani se također mole da na svaki uočeni kvar na igralištima, posebno na dječjim igralištima bez odlaganja prijave kako bi se isti što prije otklonili i kako bi se spriječile neželjene posljedice poput ozljeđivanja. Grad Dubrovnik isto tako apelira na građane da svaki uočeni slučaj delikvencije prijave nadležnom odjelu putem službenih kanala.  

Podsjećamo i da je radi lakše i brže komunikacije građana s Komunalnim redarstvom Grada Dubrovnika dostupna i FB stranica https://www.facebook.com/komunalno.redarstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.