Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poziv mladima za prijedloge organizaciju proslave Dana Europe u Hrvatskoj

14.01.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

EU osuđuje glasanje za entitetski VSTV-u u Republici Srpskoj

EU osuđuje glasanje za entitetski VSTV-u u Republici Srpskoj

Foto: Pixabay / Pixabay

U sklopu Europske godine mladih koja će biti zelenija i digitalnija te ima za cilj aktivno uključiti mlade u izgradnju bolje budućnosti Europe i pružiti im bolje i brojnije prilike, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva sve mlade osobe između 16 i 27 godina da se prijave na natječaj za organizaciju proslave Dana Europe u Hrvatskoj.

Prijavitelji trebaju dostaviti svoj idejni i kreativni prijedlog u obliku prezentacije koji će sadržavati prijedlog jedne ili više aktivnosti kojima će se proslaviti Dan Europe.

Prijedlozi moraju biti povezani s temama i politikama Europske komisije te biti najučinkovitiji za komunikaciju prema mladima, kao što je istaknuto u Strategiji EU-a za mlade.

Osim toga, predložene aktivnosti trebaju obuhvaćati pitanja koja najviše zaokupljaju mlade, u skladu s prioritetima istaknutima u Ciljevima za mlade, kao što su ravnopravnost i uključivost, održivost, mentalno zdravlje i dobrobit te kvalitetno zapošljavanje.

Svoje prijedloge aktivnosti za proslavu Dana Europe svi zainteresirani mogu poslati u obliku prezentacije najkasnije do 12. veljače do 12 sati na adresu e-pošte: comm-rep-zag-events@ec.europa.eu.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Europske komisije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.