Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poziv na izravan plasman mandarina diljem Hrvatske

22.09.2020.

15:16

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U organizaciji županijskog Povjerenstva za mandarine u tijeku su prijave proizvođača za Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, koja se već treću godinu provodi u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve, a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca i plasmana mandarina na tržište.

Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije do sada se odazvao veliki broj OPG- ova i veliki broj jedinica lokalne samouprave, od kojih s mnogima nastavljaju uspješnu suradnju poput Jastrebarskog, Zadra, Skradina, Duge Rese, a pristižu odobrenja i drugih gradova i općina.

Početak samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama gradova i općina diljem Hrvatske, ove godine počinje 1. listopada i traje do 15. prosinca.

Svi zainteresirani proizvođači još uvijek se mogu javiti u županijski Upravni odjel za gospodarstvo i more, savjetniku  Čedi Vučkoviću, tel: 020/351-482, mob: 098/344—998

mail: cedo.vuckovic@dnz.hr, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem. 

"Još jednom apeliramo na proizvođače da je preporuka Povjerenstva za mandarine da se sorte Ichimaru, Zorica rana i Iwasaki ne beru prije 20. rujna, za koje je laboratorijskim provjerama potvrđeno da zadovoljavaju uvjete Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima. Odgovornim ponašanjem spriječiti ćemo plasman ne uvjetne robe na tržište, u svrhu zaštite položaja proizvođača  i cijene na tržištu!", ističu iz Povjerenstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.