Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poziv na prvi Festival peljeških vinskih podruma

07.04.2021.

16:50

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U sklopu provedbe zajedničkog strateškog projekta „Razvoj proizvoda Pelješac“ u područjima eno-gastronomije i aktivnog turizma, općinske turističke zajednice u Orebiću, Stonu, Trpnju i Janjini uputile su poziv u prvom redu pelješkim vinarima, ali i drugim sudionicima u turističkom prometu.

I to o iskazivanju zanimanja za uključivanje i sudjelovanje na prvom Festivalu peljeških vinskih podruma koji bi se, ako epidemiološka situacija bude povoljna, održao od početka svibnja do 6. lipnja ove godine.

Svrha mu je ne samo promidžba peljeških vina kao snažnog aduta u turističkoj ponudi nego i u zbog epidemije korona virusa otežanim uvjetima poslovanja dati potporu i pomoći vinarima da lakše prebrode nastalo stanje, zadrže proizvodnju i visoku razinu kvalitete svojih vina.

Festival bi, kako je zamišljeno, na trasi peljeških vinskih puta uključivao i aktivnosti u prirodi, pješačenje i bicikliranje, a počeo bi tradicionalnim prvosvibanjskim usponom na najviše pelješko brdo Sv. Iliju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.