Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:21 / 27.01.2021.

Autor: Radio Dubrovnik

Poziv poljoprivrednicima na iskazivanje interesa za pohađanjem tečaja

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1 "Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja", Programa ruralnog razvoja, u planu je održati tečajeve za osposobljavanje u poljoprivredi.

Tečajevi su ujedno i uvjet poljoprivrednicima za prijavu/realizaciju  kod mjera iz Programa ruralnog razvoja.

Kako bi se mogli javiti zainteresirani proizvođači povrća na trenutno objavljeni natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku, trebaju imati završen tečaj iz povrćarstva. Radi toga, među prvima je u planu tečaj iz povrćarstva, a iza njega bi se organizirali tečajevi iz drugih područja poljoprivredne proizvodnje.

Stoga iz Ministarstva poljoprivrede pozivaju zainteresirane poljoprivrednike da iskažu interes za pohađanje izobrazbe na e-mail zoran.kajic@mps.hr ili na mobitel 091/488-2786, slanjem poruke da bi htjeli pohađati tečaj, uz što treba navesti svoje ime i prezime, matični broj OPG-a u kojem su članovi, broj mobitela i za koji tečaj su zainteresirani.

Tečajevi će se održati kad se prijavi najmanje pet polaznika.

Zainteresirani se također mogu javiti ostalim djelatnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva ( bivša Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba) u županiji. 

Da bi pohađala tečaj strukovnog osposobljavanja, zainteresirana osoba mora imati registrirano poljoprivredno gospodarstvo, odnosno biti član ili zaposlenik registriranog poljoprivrednog gospodarstva. Pojedini tečaj svaka zainteresirana osoba može pohađati samo jednom.

Sudionicima izobrazbe koji završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja, a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Planirani tečajevi: Povrćarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, prerada i dorada voća, seoski turizam, prerada ljekovitog i aromatičnog bilja, prerada mlijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.