Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poziv proizvođačima mandarina za sudjelovanje na radionici o udruživanju

05.10.2021.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane proizvođače mandarina iz doline Neretve da nazoče radionici o udruživanju u Proizvođačke organizacije na području doline Neretve.

Radionica će se održati u ponedjeljak 11. listopada u hotelu Merlot u Opuzenu (Podgradina 179/1) s početkom u 10 sati.

Kako bi se postigla veća moć kolektivnog pregovaranja poljoprivrednika s drugim akterima u opskrbnom lancu, Europska unija podržava poljoprivrednike koji žele surađivati u Proizvođačkim organizacijama kroz koncentriranje opskrbe, poboljšanje marketinga, pružanje tehničke i logističke pomoći svojim članovima te prijenos znanja i unapređenje upravljanja.

S obzirom da se nalazimo u novom Programskom razdoblju Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije (2021.-2027.), značajnu ulogu u ostvarivanju strateških ciljeva hrvatske poljoprivredne politike imat će upravo Proizvođačke organizacije. Provedba različitih tipova sektorskih intervencija provoditi će se u okviru odobrenih operativnih programa Proizvođačkih organizacija sa svrhom ostvarivanja ciljeva u sektoru voća i povrća.

S obzirom da smo u organizaciji radionice ograničeni epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite broj sudionika će biti ograničen pa molimo sve zainteresirane da se prijave najkasnije do 7. listopada.

Prijave se mogu poslati savjetniku u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Dubrovačko-neretvanske županije Čedi Vučkoviću na e-mail adresu cedo.vuckovic@dnz.hr ili pozivom na brojeve 020/351-482 ili 098/344-998.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.