Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poziv turističkim djelatnicima: Prijavite se na cijepljenje!

28.04.2021.

17:29

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom i načelnikom Stožera CZ DNŽ Joškom Cebalom sastao se s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem, ravnateljem županijskog ZJZ Matom Lakićem i ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom na temu cijepljenja turističkih djelatnika.

Na sastanku je istaknuto kako je prvo organizirano cijepljenje djelatnika u turizmu u Sportskoj dvorani u Dubrovniku proteklo izvrsno, uz visok odaziv, a naglašeno je kako općenito u županiji postoji visok interes za cijepljenjem.

Kao imperativ je stoga postavlj cilj procijepljivanja svih turističkih djelatnika tijekom svibnja kako bi ljetnu sezonu dočekali spremni s ciljem postizanja standarda zelene zone, odnosno sigurne destinacije.

Kao jedan od zaključaka sastanka proizlazi stoga poziv svim djelatnicima u turizmu i njihovim poslodavcima, da se u što većem broju prijave za cijepljenje putem Ministarstva turizma na kojem su objavljenje detalje upute.

Treba istaknuti kako je na prvom organiziranom cijepljenju turističkih djelatnika, cjepivo protiv COVID-19 primilo 427 osoba. Također, do današnjeg dana prvu dozu cjepiva u našoj županiji primilo je 17 393 osobe, a drugu dozu 4 774 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.