Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poznate okolnosti prometnih nesreća kod Velikih žala i u Solinama

09.08.2021.

13:29

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Tijekom proteklog vikenda na širem dubrovačkom području dogodile su se dvije teške prometne nesreće koje su za posljedicu imale jednu smrtno stradalu osobu i dvije teže ozlijeđene osobe, a policija je izvijestila o detaljima.

Prva prometna nesreća dogodila su u subotu, 7. kolovoza oko 5,30 sati kod Velikih žala kada je 59-godišnji albanski državljanin, krećući se osobnim vozilom u koloni u smjeru Splita iz neutvrđenog razloga prešao na suprotnu kolničku traku i udario u prednji lijevi dio teretnog vozila kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin.

Nakon sudara, teretno vozilo se zanijelo i prešlo na sjevernu kolničku traku te prednjim dijelom  udarilo u drugo osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Kosova koji se s osobnim vozilom, također kretao u smjeru Splita.

Nakon sudara spomenuto teretno vozilo je prednjim dijelom udarilo u brdo sa sjeverne strane kolnika, gdje se i zaustavilo. U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 59-godišnji albanski državljanin  dok su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Očevidom je rukovodila općinska državna odvjetnica uz asistenciju policijskih službenika.

Promet je za vrijeme trajanja očevida bio u potpunosti zatvoren te se za osobna vozila odvijao alternativnim pravcima uz regulaciju policijskih službenika.

Druga prometna nesreća također se dogodila u subotu 7. kolovoza, oko 10,20 sati u Solinama, Župa dubrovačka kada je 50-godišnji albanski državljanin krećući se u smjeru Konavala prešao na suprotnu kolničku traku te prednjim lijevim dijelom vozila udario u uzdignuti betonski rubnjak, potom u kamenu stijenu i smjerokazni stupić od kojih se odbio i prevrnuo te nastavio klizati po kolniku, nakon čega je s vozilom u klizanju udario u prednji dio osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila su oba vozača, koja su nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na bolničkom liječenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.