Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poznati dobitnici javnih priznanja Grada Korčule

13.07.2021.

12:06

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

U gradskoj vijećnici Grada Korčule održana j druga sjednica Gradskog vijeća Grada Korčule koja je započela prvim aktualnim satom u novom sazivu u kojemu su se gradski vijećnici osvrnuli na postojeću situaciju u gradu te iskoristili prigodu doznati odgovore na postavljena vijećnička pitanja.

Slijedile su 23 točke Dnevnog reda u kojima možda i najinteresantnije nisu prihvaćene. Kao: Konačni prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenja Proračuna Grada Korčule za 2020. godinu. To je pisano izvješće o obavljanju poslova bivšeg gradonačelnika.

Isto tako nije prihvaćeno izvješće gradonačelnice o izvršavanju Programa održavanja komunalne infrastrukture Grada Korčule u 2020. godini. Prijedlog vijećnika Silvana Kapora da se vijećnici odreknu konačnog prijedloga odluke o rasporedu sredstava za redovito financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Korčule u 2021. godini, je unio zabunu u točnom shvaćanju prijedloga da se ta sredstva skupljaju na jednom računu i iskoriste za pomoć potrebitima.

Slijedi točna provjera zakonskih obveza i nova odluka. Prihaćen je Konačni prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju komunalne infrastrukture javnog dobra u općoj uporabi (groblje Korčula), te utvrđivanju komunalne infrastrukture javnog dobra u općoj uporabi (Naplov), kao odluke o utvrđivanju komunalne infrastrukture javnog dobra u općoj uporabi igralište Rusković i igralište za male sportove u Žrnovu. Na prijedlog gradonačelnice data je suglasnost DVD Korčula da apliciraju namjeru za rekonstrukciju i proširenje njihove zgrade u Korčuli.

Vijećnici su se složili o Raspisivanje javnog poziva za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Korčule.

Približava se i Dan Grada Korčule 29. srpnja uz blgdan sv. Todora kada će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule dodijeliti nagrade i priznanja istaknutim sugrađanima. Godišnja kolektivna nagrada Grada Korčule će se dodijeliti Društvu turističkih vodiča Korčule. Nagradu za životno djelo će dobiti Marin Šale iz Žrnovske Banje, posljednji korčulanski brodograditelj u drvu koji je u 60 godina izgradio 130 brodova raznih dužina, nosivosti i potreba. Počasnom građankom Grada Korčule je proglašena medicinska sestra-primalja Slavojka Arsenović iz Orebića, koja je u svom radnom vijeku kao zaposlenica u DZ Korčula, u izvanrednim okolnostima, bez rodilišta ili stacionara porodila preko tisuću žena sa otoka Korčule i poluotoka Pelješca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.