Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poznati kriteriji za novčanu pomoć roditeljima konavoskih učenika

03.10.2022.

07:32

Autor: Radio Dubrovnik

Cavtat

Cavtat

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle usvojena je Odluka o pravu na novčanu pomoć roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2022/2023. godinu.

Sukladno Odluci roditelji novčanu pomoć mogu ostvariti temeljem kriterija socijalne pomoći ili kriterija demografskih mjera. Pravo temeljem socijalne pomoći ostvaruju roditelji učenika ako kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

– da je roditelju učenika u 2022. godini odobren dječji doplatak od strane nadležnih državnih tijela i to za djecu – učenike za koje se podnosi zahtjev za ostvarivanje pomoći ;

– da jedan od roditelja ima prebivalište na području Općine Konavle;

Pravo na temelju demografskih mjera ostvaruju roditelji učenika koji ispunjavaju slijedeće uvjete:

– da je učenik iz obitelji s četvero i više djece

– da jedan od roditelja ima prebivalište na području Općine Konavle

Odlukom je određena visina sredstava novčane pomoći temeljem socijalne pomoći kako slijedi:

– za učenike od 1. do 4. razreda - 200 kuna

– za učenike od 5. do 8. razreda - 250 kuna

– za učenike srednjih škola - 350 kuna

Pravo na novčanu pomoć temeljem demografskih mjera ostvaruju roditelji s prebivalištem u Općini Konavle koji imaju četvero i više malodobne i uzdržavane djece ( do 26. godine starosti ) u obitelji, koja se redovito školuju i to za učenike osnovnih škola 250 kuna, a za učenike srednjih škola u iznosu od 550 kuna.

Zahtjevi će se zaprimati od 3. listopada. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva radi ostvarivanje prava na novčanu pomoć je 31. listopada.

Zahtjev za novčanu pomoć na propisanim obrascima sa dokazima o ostvarivanju prava na novčanu pomoć dostavlja se Upravnom odjelu za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti, poštom ili osobno u pisarnicu. Obrazac zahtjeva roditelji mogu preuzeti u Općinskim uredima u Cavtatu i Grudi, te na web stranici Općine Konavle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.