Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predavanje Olivere Drutter o ljudskom karakteru

12.06.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U suradnji Centra za integrativni razvoj i Dubrovačkih knjižnica, integrativna terapeutkinja Olivera Drutter održat će predavanje "Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati" u Čitaonici Narodne knjižnice u 17:30 sati.

Za razliku od temperamenta koji je pretežno uvjetovan nasljednim faktorom, za karakter se kaže kako je stečen kroz životna iskustva.

Karakter nastaje u interakciji s okolinom primarno unutar obitelji, ali i šire okoline. Pod pojmom ‘karakter’ pokušava se pobliže opisati osobu i njene vrline ili mane kao što je izjava ‘ ona ti je jakog karaktera’ ili ‘ težak ti je njen karakter’.Različiti psihološki pravci su napravili i različite podjele karaktera koje se u mnogim slučajevima podudaraju u opisu, a različito nazivaju. Međutim niti jedna ne daje tako detaljan opis nastanka, njene funkcije i djelovanja kao što to daje Integrativna – tijelesno orijentirana psihoterapija. Wilhelm Reich, otac tjelesno orijentirane psihoterapije, u radu s klijentima je prvi zaključio kako ljudi slične tjelesne građe imaju slična ili ista uvjerenja, ponašanja i emocionalne blokade. Te blokade nazvao je Karakternim obranama. Ljudske obrane nastale su kao odgovor na neugodna iskustva te su služe čovjeku kao zaštita.

Na ovom linku može se prijaviti za dolazak na predavanje.
Ovo predavanje ujedno je i najava za istoimenu radionicu koja će se održati u nedjelju 14. lipnja 2020. od 9 do 14 sati.

"Predavanje i radionica su namijenjeni za sve osobe, koje pored želje za osobnim razvojem, razmišljaju i o edukaciji za tjelesno orijentirane psihoterapeute. S obzirom da je ovo radionica tjelesno orijentirane terapije, upoznavat ćemo se s našim tijelom, učiti kako se uzemljiti, biti prisutni, protočni sa svim onim što već jeste u nama i doći na mjestu ugode i sigurnosti. Koristit ćemo tehnike disanja, pokretanje tijela na ugodan i siguran način, meditacije – vizualizacije. Prijaviti se možete na broj telefona 091 586 8107, mailom na oledrutter@yahoo.com ili preko messengera. Cijena radionice je 300 kuna", ističu iz prve škole za tjelesno orijentirane psihoterapeute u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.