Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predložite lokacije za nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droge

18.04.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Droga i alkohol, pored brzine, najgori su suvozači u prometu. Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske godišnje se u prosjeku dogodi 13,7 posto prometnih nesreća do kojih dođe kao posljedica vožnje pod utjecajem nekog opijata.

Prometna policija će stoga na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora vožnje pod utjecajem alkohola i droge u cestovnom prometu. Osim na području ove Policijske uprave, akcija će se istovremeno provoditi na nivou cijele Republike Hrvatske i drugim zemljama Europske unije.

Akcija će se provoditi od 7 sati 7. svibnja do 7 sati 8. svibnja kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih, pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici iz PUDN pozivaju građane da do 21. travnja predlože lokacije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na kojima smatraju da je potrebno nadzirati navedeno.

Svoje prijedloge možete dostaviti na e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr Svi pristigli prijedlozi će se analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor.

"I ovom prilikom želimo naglasiti da su droga i alkohol, pored brzine, najgori suvozači u prometu. Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske godišnje se u prosjeku dogodi 13,7 % prometnih nesreća do kojih dođe kao posljedica vožnje pod utjecajem nekog opijata. Svijest vozača o važnosti odgovorne vožnje je najvažniji faktor sigurne vožnje", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.