Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predsjednik CLIA-e izrazio potporu projektima Grada

18.09.2019.

19:00

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Adam Goldstein, predsjednik Izvršnog odbora CLIA-e i potpredsjednik Royal Caribbean Cruises, susreo se s gradonačelnikom Matom Frankovićem te još jednom dao potporu svim projektima koje Grad provodi na temu upravljanja cruise turizmom.

Kako je već najavljeno, usklađena su i pravila za sezonu 2020. koja će obuhvatiti dodatna poboljšanja po pitanju broja gostiju koji istovremeno posjećuju Grad, sve s ciljem postizanja najveće razine pružene usluge za goste i zadovoljstva građana.

Predstavnici CLIA-e podržali su predstavljene mjere, kao i najavljeno uvođenje prijevoza gostiju crusera do Pila i natrag niskopodnim zglobnim autobusima. Tako će shuttle prijevoz preuzeti JGP Libertas, čime će se značajno smanjiti gužve na gradskim prometnicama.

Bilo je riječi i o sve većim nastojanjima cruise kompanija da uvođenjem suvremene tehnologija na svoje brodove ulažu dodatne napore u mjere očuvanja okoliša te o zajedničkom radu na održivom turizmu.

Upravo na ovu temu Grad Dubrovnik i CLIA, zajedno s Globalnim vijećem za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council, GSTC), pripremaju zajednički projekt, a sve nastavno na krovni projekt Grada Dubrovnika ''Respect The City – Poštujmo Grad!''.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.