Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljen projekt Aglomeracije Orebića

02.04.2021.

14:06

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U Orebiću je danas elektroničkim putem na platformi Zoom, sve zbog preporučenih epidemioloških mjera, održana prezentacija vodnog gospodarskog projekta Aglomeracije Orebića, po veličini zahvata i novcu koji će se uložiti dosad najvećeg infrastrukturnog projekta na Pelješcu.

Ujedno i jednog od najvećih i najzahtjevnijih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Predstavili su ga uime „Hrvatskih voda“ zamjenik generalnog direktora Valentin Dujmović i predstavnici izrađivača tvrtke „Hidroprojekt“ u Zagrebu.

Prezentaciju su pratili načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, općinski vijećnici i predstavnici nositelja investicije Komunalnog društva „Vodovod i odvodnja“ u Orebiću.

Projekt Aglomeracije Orebića obuhvaća područje od Basine na zapadnom dijelu Vignja do Postupa s istočne strane i zasebne projekte za područja mjesnih odbora Lovište i Trstenik. Ukupna vrijednost ulaganja iznosi 310 milijuna kuna bez PDV-a, a ishođenje građevinske dozvole očekuje se do kraja tekuće kalendarske godine.

Ovom prigodom najavljena je i izrada projektne dokumentacije za naselja na pelješkoj župi. U financiranju će s najvećim iznosom sudjelovati „Hrvatske vode“, a u sufinanciranju će sudjelovati Općina Orebić i Komunalno društvo „Vodovod i odvodnja“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.