Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavljen projekt “Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima”

17.03.2019.

16:38

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Ploče

Grad Ploče

Foto: - / -

U pločanskom Dječjem vrtiću predstavljen je projekt "Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima", čiji je nositelj Grad Ploče, a projektni partner "Dječji vrtić Ploče". Projekt je vrijedan 5.310.593,50 kuna, a tim sredstvima unaprijedit će se usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Predstavljanje ovog projekta pozdravio je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, istaknuvši zadovoljstvo prvenstveno činjenicom da se radi o ulaganju u naše male sugrađane, djecu čiji će dani u vrtiću ovim projektom biti sadržajno kvalitetniji i bogatiji.

"Rad s darovitom djecom, program dodatnog rada s djecom s teškoćama u razvoju, niz drugih djeci prikladno osmišljenih programa, samo su dio onoga što će ovaj projekt u idućem periodu pružiti našim predškolcima. Na mladima svijet ostaje i zato sam iznimno sretan što se ulaže u njihov razvoj, a integracijom posebnih programa u rad vrtića, na neki način se njihovim potencijalima i interesima zanimanja pristupa individualno, kako bi razvijali upravo ono u čemu su najbolji", istaknuo je gradonačelnik Krstičević.

"Realizacija ovog vrijednog projekta rezultat je uspješnog rada projektnog tima Grada Ploča uz suradnju Dječjeg vrtića. Jako smo zadovoljni i sretni što će naša usluga u vrtiću sada biti na višoj razini, a malenima pružiti zanimljive programe. Ispred nas je puno posla,ali radujemo se svakom danu", rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Ploče Ljiljana Bogunović.

U redovan program dječjih vrtića uvest će se, dakle i integrirati: program za rad s darovitom djecom, lutkarski, sportski, glazbeni program, te program dodatnog rada s djecom s teškoćama. Također, projekt donosi i produženi rad vrtića, te jačanje kapaciteta odgojitelja i stručnog osoblja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.