Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predstavnici Županije na završnoj konferenciji projekta HERCULTOUR

25.09.2019.

17:13

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U Kneževoj palači u Zadru održana je završna konferencija projekta HERCULTOUR – "HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening" ("Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara").

Projekt je ujedno i nastavak projekta HERA – "Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana", a na kojoj su sudjelovali i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt uz našu Županiju te Zadarsku kao vodećeg partnera provode i Primorsko-goranska te Šibensko–kninska županija, ali i partneri iz Italije: COPE (Regionalna razvojna agencija) i ADSU (Agencija za visoko školstvo) iz Terama te Turistička destinacija "Romagna" (Regionalna agencija za razvoj destinacije) iz Riminija.

Zamjenik župana Šime Mršić rekao je kako je projekt HERCULTOUR, vrijedan 1.176.467,40 eura, odobren za financiranje putem Standard + poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020. koji je s provedbom započeo 1. siječnja 2018. godine.

Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi približno 1.2 milijuna kuna, a sredstva su uložena u obnovu prostora na katu Centra za selektivne oblike turizma u Domu kulture u Pločama koji će služiti kao izložbeni prostor Zavičajne zbirke Grada Ploče, te u daljnju promociju kulturno-turističke rute „Neretva – dolina života“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.