Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Preminula 74-godišnja korisnica Doma za starije osobe u Pločama

16.04.2020.

13:12

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je u četvrtak kako je od posljedica koronavirusa preminula 74-godišnja korisnica privatnog doma za starije osobe u Pločama, što je ukupno četvrti smrtni slučaj od početka pandemije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

"Preminula 74-godišnjakinja hospitalizirana je 10. travnja na Odjelu za infektologiju te je bila u skupini stabilnijih pacijenata. Do trenutka pokušaja reanimacije nije bila na respiratoru niti intubirana", rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

"Već drugi dan nema novozaraženih pa je pozitivnih na koronavirus i dalje sto, a još jedna je osoba ozdravila te ih je sada ukupno deset. Već pet dana za redom nema zabilježene cirkulacije virusa u populaciji, ako izuzmemo domove i obitelji djelatnika u domovima. Testiramo popriličan broj ljudi. To ne znači da virusa nema. I dalje trebamo biti na oprezu. Daleko smo od slavlja, ali imamo relativno dobru situaciju“, istaknuo je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić.

Od početka testiranja na analizu je poslano 1075 uzoraka.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana su 32 pozitivna na Covid-19, od kojih 20 na Odjelu za infektologiju, dva na Odjelu za intenzivno liječenje i stabilnog su zdravstvenog stanja, a deset u izdvojenom objektu dubrovačkog studentskog doma.

Pacijent u Regionalnom respiratornom centru Križine pri KBC-u Split i dalje je u nepromijenjenom općem stanju na respiratoru i intubiran.

U samoizolaciji su jedan bolnički liječnik i jedna medicinska sestra, koji su od ranije pozitivni na koronavirus, kao i jedan inženjer radiologije.

Pod mjerom samoizolacije je ukupno 477 osoba, a broj kršenja samoizolacije je i dalje 18.

U karanteni je i dalje jedna osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.