Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Preminuo Tomo Vlahutin nekadašnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara

11.12.2015.

12:14

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Preminuo je Tomo Vlahutin, nekadašnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara. Ostavio je važan trag u javnom i kulturnom životu Dubrovnika. Bio je inicijator brojnih kulturnih i turističkih događanja koja su nudila prepoznatljivost i posebnost dubrovačkog podneblja.

Godinama je Tomo Vlahutin, kao voditelj tadašnjeg Art centra, osmišljavao i organizirao kulturne i zabavne programe turističkog hotelskog naselja Babin kuk. Bio je dugogodišnji voditelj propagande Dubrovačkih ljetnih igara a od 1991. do 1996. godine i ravnatelj te najstarije hrvatske ljetne kulturne manifestacije. Zahvaljujući njegovom angažmanu, i u ratnim okolnostima, Igre nisu prestajale djelovati. U sjećanju je i njegovo obraćanje Dubrovčanima u srpnju ratne 1992. godine, kada je u večeri otvaranja 43. Dubrovačkih ljetnih igara u programu  Radio Dubrovnika, najavio festival posvećen Dubrovčanima, dubrovačkim braniteljima i prognanicima. Bio je prepoznatljiva osobnost dubrovačkog javnog i kulturnog života, svestrano zainteresiran za njegovanje baštinske vrijednosti, kulturne sadržaje i tradicijske posebnosti. I nakon mirovine, Tomo Vlahutin je bio poticajnim sugovornikom i rado viđenim gosparom koji je Dubrovnik uvijek nosio u srcu iskazujući mu svoju profesionalnu ali i osobnu posvećenost i zahvalu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.