Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”

21.06.2022.

07:25

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”

Preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U organizaciji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i uz partnerstvo Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije i Vijeća za prevenciju Grada Dubrovnika, u Kneževu dvoru je predstavljena preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”.

“Imali smo agresiju na Hrvatsku i ovdje na našem području ona je iza sebe ostavila puno oružja. Stoga je ova izuzeno uspješna akcija doista hvale vrijedna. Zajedničkim naporima težimo cilju da uklonimo svo naoružanje i da nastavimo biti sigurno mjesto za življenje i sigurna destinacija za turiste” – istaknuo je na konferenciji za medije župan Nikola Dobroslavić.

Na konferenciji su govorili i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije Mario Salopek i promotorica kampanje glazbenica Ana Rucner.

“Prevencija je ono na čemu inzistiramo. Policija nije tu zbog represije, ne želimo kažnjavati već prevenirati. Želimo učiniti da do određenih posljedica uopće ne dođe posebice po pitanju oružja, zaštita djece, žena i ostalih ranjivih slukpina” – naglasio je načelnik Policijske uprave dubrovačko neretvanske Ivan Pavličević.

U Kneževu dvoru premijerno je prikazan film “Od strahote do ljepote” o nastanku glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja na kojem je večeras po prvi puta javno nastupila Ana Rucner uz Policijsku klapu sv. Mihovil i dramsku umjetnicu Pericu Martinović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.