Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Preventivni sistematski pregledi za hrvatske branitelje i u našoj županiji

14.11.2021.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Ministarstvom zdravstva kontinuirano, tijekom cijele godine provodi program preventivnih sistematskih pregleda koji su namijenjeni svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, pa tako i onima s područja Dubrovačko neretvanske županije.

"Kako je poznato da je riječ o populaciji koja je, zbog svega proživljenog, podložnija raznim oboljenjima, išlo se u ovu akciju s ciljem što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, ali i skretanje pozornosti hrvatskim braniteljima na važnost ranog otkrivanja bolesti odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti te motiviranje hrvatskih branitelja da aktivno sudjeluju u očuvanju, unapređenju i kontroli svog zdravlja", ističu iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Sistematski pregledi uključuju laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne te specijalističke preglede, a obavljaju se u Općoj bolnici Dubrovnik.

Svi koji žele proći ponuđene preglede pozivaju se da se za sve dodatne informacije i prijavu obrate Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Metkoviću, Kralja Zvonimira 22, kontakt  telefon 020 690 040, e-mail metkovic@branitelji.hr, te Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Dubrovniku, Branitelja Dubrovnika 41, kontakt telefon 020 311 091, email dubrovnik@branitelji.hr svaki radni dan od 8 do 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.