Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pri kraju izrada nacrta Operativnog plana razvoja cikloturizma u županiji

23.03.2021.

13:15

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U sklopu izrade Operativnog plana razvoja cikloturizma Dubrovačko-neretvanske županije održan je virtualni sastanak uže radne skupine. Na sastanku su sudjelovali predstavnici turističkih zajednica i biciklističkih klubova iz županije koji aktivno provode projekte u segmentu cikloturizma.

Izrađivači plana su predstavili konkretne prijedloge strateških usmjerenja Operativnog plana te se raspravljalo o konkretnim projektnim prijedlozima i dinamici izrade plana.

Sastanak je otvorio župan Nikola Dobroslavić koji je naglasio potrebu izrade strateškog dokumenta za razvoj segmenta cikloturizma u našoj županiji.

"Cikloturizam je u zadnje vrijeme u usponu te, osim klasične turističke ponude i ponude kulturnog turizma, moramo imati ispravan pristup i u razvoju i ovog segmenta aktivnog turizma", naglasio je župan Dobroslavić.

Sastanak je moderirao Ivo Klaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i more, a dogovoreno je da će se o nacrtu konačnog prijedloga Operativnog plana raspravljati polovinom sljedećeg mjeseca.

Opreativni plan za Dubrovačko neretvansku županiju izrađuje splitska tvrtka Micro project d.o.o., a financira se u okviru projekta MIMOSA iz programa INTERREG V-A Italija -Hrvatska 2014. – 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.