Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:28 / 12.03.2021.

Autor: Radio Dubrovnik

Pri kraju rekonstrukcija nekadašnjeg hotela "Stadion"

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je gradilište zgrade gradskog bazena i nekadašnjeg hotela "Stadion", gdje ju u tijeku rekonstrukcija. Planirani završetak radova je travanj ove godine.

Prostori budućeg hostela dovode se u nivo izvedbe visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik, dovesti do potpune gotovosti.

Uz polivalentne prostore u zgradi će biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije).

Ovom rekonstrukcijom Dubrovnik će dobiti i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg natrofejnijeg kluba. Uredit će se i okolni vanjski prostor.

Rekonstrukcija ex-hotela Stadion jedno je u nizu ulaganja ove gradske uprave u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, među kojima se ističu novi nogometni teren s umjetnom travom i kontejnerskim sklopom u Gospinom polju, judo dvorana u Mokošici i hangar za jedriličare u Orsanu.

U tijeku su i radovi na adaptaciji bivše stanice za tehnički pregled u dvoranu za borilačke sportove, dok nedavno predstavljeni projekt nove multifunkcionalne dvorane Gospino polje 2025., Grad namjerava financirati putem dostupnih fondova Europske unije.

Izvođač radova na rekonstrukciji objekta ex-hotela Stadion je tvrtka Texo Molior d.o.o., za nadzor je odgovoran Bastion inženjering d.o.o., dok je projektant Tlo Studio d.o.o. Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.