Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prijavite oružje

15.04.2013.

11:28

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri su osobe s područja Orebića, Konavala i Dubrovačkog primorja obavijestile policiju o pronalasku neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava. Iz policije podsjećaju da je još uvijek u tijeku provođenje akcije „Manje oružja - manje tragedija“

U proteklome tjednu tri su osobe s područja Orebića, Konavala i Dubrovačkog primorja obavijestile policiju o pronalasku neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava. Radi se o topovskom projektilu zaostalom iz Drugog svjetskog rata, neeksplodiranoj graniti kalibra 105 mm i tromblonu zaostalom iz Domovinskog rata. Pirotehničari policijske uprave izuzeli su pronađena sredstva koja su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.
Kako obavještavaju u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj temeljem naloga suda policijski službenici obavili su pretragu stana u Dubrovnikuu kojem je pronađena i oduzeta jedna automatska puška. Protiv 60-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Iz policije podsjećaju da je još uvijek u tijeku provođenje akcije „Manje oružja - manje tragedija“. Pozivaju građane koji još uvijek čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji na broj 192 ili osobno najbližoj policijskoj postaji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.