Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:28 / 15.04.2013.

Autor: Silva Capurso

Prijavite oružje

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri su osobe s područja Orebića, Konavala i Dubrovačkog primorja obavijestile policiju o pronalasku neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava. Iz policije podsjećaju da je još uvijek u tijeku provođenje akcije „Manje oružja - manje tragedija“

U proteklome tjednu tri su osobe s područja Orebića, Konavala i Dubrovačkog primorja obavijestile policiju o pronalasku neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava. Radi se o topovskom projektilu zaostalom iz Drugog svjetskog rata, neeksplodiranoj graniti kalibra 105 mm i tromblonu zaostalom iz Domovinskog rata. Pirotehničari policijske uprave izuzeli su pronađena sredstva koja su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.
Kako obavještavaju u Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj temeljem naloga suda policijski službenici obavili su pretragu stana u Dubrovnikuu kojem je pronađena i oduzeta jedna automatska puška. Protiv 60-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Iz policije podsjećaju da je još uvijek u tijeku provođenje akcije „Manje oružja - manje tragedija“. Pozivaju građane koji još uvijek čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji na broj 192 ili osobno najbližoj policijskoj postaji.