Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prijavite se na radionicu povodom izrade Plana upravljanja

20.11.2019.

16:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik i Zavod za obnovu Dubrovnika pozivaju građane na radionicu povodom izrade Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika. Radionica "Potrebe građana i vizija Grada" održat će se u Lazaretima u subotu 23. studenog od 10 do 12 sati.

Dobrodošli su svi zainteresirani građani s čitavog administrativnog područja Grada Dubrovnika, njihovi predstavnici u tijelima lokalne samouprave te udruge civilnog društva.

Za sudjelovanje na radionici potrebna je prethodna prijava na mail adresu planupravljanja.du@gmail.com. Prijave je potrebno podnijeti do petka, 22. studenog do 12 sati. Na istu adresu građani su slobodni poslati njihove prijedloge i sugestije.

Na radionici će se predstaviti i valorizirati rezultati prethodnih radionica te utvrditi stavovi o potrebama građana, o viziji Grada, kao i o ciljevima i mjerama za upravljanje.

Plan upravljanja izrađuje se s ciljem stvaranja pretpostavki za upravljanje zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika kako bi se očuvala i unaprijedila svojstva izvanredne univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a uz istodobno razvijanje suvremenog života Grada, a radionicom će se ostvariti izravno uključivanje građana i njihovih prijedloga u izradu Plana upravljanja.

Participacija građana u trenutnoj fazi izrade Plana upravljanja predviđena je kroz radionicu, kao i fokus grupe radi definiranja vizije i ciljeva Plana upravljanja te njihovog usklađivanja s vizijom i ciljevima ostalih dionika u izradi Plana upravljanja i samom procesu upravljanja zaštićenom povijesnom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.