Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prijavite se za radionicu "Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I"

07.11.2020.

15:26

Autor: Radio Dubrovnik

UR Institut

UR Institut

Foto: - / -

U Centru za mlade Dubrovnik u nedjelju, 8. studenog u 16:30 sati održat će se besplatna radionica „Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I.“ Radionica će se održati u sklopu šestog izdanja naprednog izvannastavnog edukacijskog programa UR Instituta za mlade - Bioelektroničke akademije 2020.

Program se bavi suvremenim interdisciplinarnim granama bioloških i tehničkih znanosti kroz praksu i eksperimentiranje s novim tehnologijama.  Kroz okvir bioelektronike program spaja suvremenu biologiju, kemiju, informatiku, elektroniku, tehničku kulturu, robotiku, nove tehnologije i materijale, biološko i biomedicinsko inženjerstvo te kreativno STEAM stvaralaštvo.

Pozivaju se svi zainteresirani mladi (od 14 do 30 godina) da dođu u nedjelju u Centar za mlade Dubrovnik i sudjeluju u radionici koja se održava po drugi put zbog dodatnog interesa.

Kroz eksperimentiranje i praksu u svijetu mikroba, stanica i molekula, mladi se mogu upoznati s aktualnim zanimljivim tehnikama poput: genetičkog inženjerstva, kloniranja, uzgoja organa i sl.

Za razumijevanje sadržaja potrebno je osnovno predznanje iz prirodoslovnih predmeta.

Zbog epidemiološke situacije, broj polaznika je ograničen.

Program radionice:

16:30 - 17:00 Razgledanje Centra za mlade Dubrovnik, predstavljanje programa Bioelektroničke akademije, upoznavanje s polaznicima i predavačima

17:00 - 17:30 Upoznavanje s radom u biotehnološkom laboratoriju

17:30 - 17:45 Pauza za kavu i kolače

17:45 - 18:15 Uvod u svijet biotehnologije i biohakiranja

18:15 - 19:00 Eksperimentiranje s mikroorganizmima

 

Prijave se obavljaju elektronski putem Google obrasca na slijedećem linku:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTOTuZF07zuxZzMlnJ7CIrjNFP7GT8AFwNaS_JTbpDfo8H8A/viewform?usp=send_form

Voditelj programa i autor koncepta je Gjino Šutić, direktor UR Instituta, biotehnolog, biohaker i novomedijski umjetnik.

Gostujući predavači su Antonija Šakić, podpredsjednica UR Instituta, viša znanstvenica u Antion Biosciences u Švicarskoj i doktorica biomedicinskog inženjerstva te Tomo Sjekavica, tajnik Zajednice Tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, vanjski suradnik na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku i magistar inženjer računarstva.

Program se ostvaruje uz potporu i partnerstvo sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.