Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prijem za predstavnike grada prijatelja Beyoglua

02.02.2020.

19:44

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, zamjenicom Jelkom Tepšić, pročelnicom Zrinkom Raguž i predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom susreo se sa zamjenikom gradonačelnika grada prijatelja Beyoğlua, Rustemom Dindarolom.

Radi se o prvom susretu predstavnika dvaju gradova prijatelja od izbora novog gradonačelnika i uprave ovog turskog grada. Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Mato Franković iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom gradova te nadu u nadogradnju dobrih odnosa i u budućnosti.

Zamjenik gradonačelnika Beyoğlua Rustem Dindarol prenio je pozdrave novoizabranog kolege gradonačelnika Haydara Ali Yildiza izrazivši nadu u skori ponovni susret i nastavak uspješne suradnje.

Podsjetimo, povelja o bratimljenju dvaju gradova potpisana je 2015. godine. Beyoğlu se nalazi u europskom dijelu Istanbula i jedna je od najrazvijenijih općina u cijeloj Turskoj, poznata i kao „biser Istanbula“. Uski diplomatski i drugi odnosi Dubrovnika i Istanbula datiraju još od početka 18. stoljeća. kada je otvoren konzulat Dubrovačke republike u današnjem centru grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.