Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Primanje za dobrovoljne darovatelje

06.11.2013.

10:40

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnike dobrovoljnih darovatelja krvi iz četiri društva Crvenog križa s područja Dubrovačko-neretvanske županije primili su danas zamjenica župana Marija Vučković i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić.

Hrvatski crveni križ obilježio je 135 godina djelovanja, a predsjednik Ivo Josipović uručio je državnu nagradu za izniman doprinos u dugogodišnjem djelovanju gradskim društvima Dubrovnika, Zagreba i Zadra. U ova tri grada 1878. godine osnovane su prve dobrovoljne udruge.
Hrvatski crveni križ je obilježio i 60 godina dobrovoljnog darivanja krvi te 20 godina međunarodnog priznanja kao samostalnog nacionalnog društva. Tim povodom predstavnike dobrovoljnih darovatelja krvi iz četiri društva Crvenog križa s područja Dubrovačko-neretvanske županije primili su danas zamjenica župana Marija Vučković i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić.
Zamjenica župana Marija Vučković predstavnicima Crvenog križa čestitala je na Povelji Republike Hrvatske koju im je dodijelio predsjednik Ivo Josipović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.