Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pripremljen projekt za cestu od Osojnika do Ljupča

24.08.2020.

18:08

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradski upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima podnio je zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole za cestu Osojnik - Ljubač. Cilj je revitalizacija i uravnoteženiji razvitak slabije razvijenih područja te cestovno povezivanje naselja koja su relativno blizu, ali nisu prometno povezana.

Investitor Grad Dubrovnik ugovorio je izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta.

Dužina glavne trase ceste iznosi oko 4 i pol kilometra, početak je na cesti Mokošica – Osojnik, južno od samog naselja Osojnik, a završetak na cesti Orašac – Ljubač južno od naselja Ljubač.

Većim dijelom prolazi kroz zapuštena, neobrađena i kamenita područja obrasla niskom makijom i travama te uglavnom poljoprivredno neiskoristivim zemljište. Cesta bi se uredila kao dvotračna i s riješenom oborinskom odvodnjom.

Gradnjom nove ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Pobrežju, a potom ove ceste koja bi spojila mjesto Ljubač, otvaraju se nove mogućnosti širenja grada i razvoja njegovih udaljenijih predjela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.