Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pristiglo sto prijedloga za prometovanje oko povijesne jezgre

29.03.2023.

16:59

Autor: Radio Dubrovnik

Pile, Brsalje

Pile, Brsalje

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Završen je jednomjesečni postupak javnog savjetovanja Prijedloga Odluke o uvjetima ulaza, prometovanja i izlaza vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika. Na predloženu odluku pristiglo je sto prijedloga.

Stručne službe Grada Dubrovnika analiziraju svaki pojedinačni zaprimljeni komentar, nakon čega će se pristupiti izradi izvješća o provedenom savjetovanju s javnošću. Izvješće će sadržavati popis svih prihvaćenih i neprihvaćenih primjedbi i prijedloga, s obrazloženjima o njihovom usvajanju ili odbijanju te će se o navedenom detaljnije obavijestiti javnost.

"Gradska uprava upućuje zahvalu svim sugrađanima koji su sudjelovali u postupku savjetovanja s javnošću, ističući njegovu važnost s obzirom na to da je Grad Dubrovnik prva jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj koja donosi sličnu odluku. Cilj ove gradske uprave je donošenjem pravilnika o ulasku u zonu posebnog prometnog režima građanima Dubrovnika, a posebno stanovnicima gradskih kotara Grad, Pile-Kono i Ploče iza Grada, omogućiti prioritetni ulazak u navedenu zonu, a sve s ciljem povećanja kvalitete života", navode iz Grada Dubrovnika.

Uvođenjem zone Grad Dubrovnik će na trajno održiv način riješiti probleme prevelikog prometnog opterećenja u zoni oko povijesne jezgre i zaštiti povijesno-kulturnu baštinu. Uspostavljanje zone posebnog prometnog režima u skladu je i s Planom upravljanja, koji kao jedan od osnovnih ciljeva uključuje smanjenje prometa u kontaktnoj zoni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.