Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pritvor 23-godišnjaku zbog krivotvorenja eura i dilanja marihuane

14.04.2022.

15:40

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Krivotvoreni novac i marihuana

Krivotvoreni novac i marihuana

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

Nakon što je Policijska postaja Korčula sredinom ožujka ove godine zaprimila obavijest o tri krivotvorene novčanice u apoenu od 50 eura, koje su položene kao devizni polog klijenta s područja Korčule, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je spomenute novčanice izradio i osobno koristio 23-godišnjak.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku pretražena je obiteljska kuća 23-godišnjaka kada je pronađeno još pet komada krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura. Osim toga, pretragom je pronađena digitalna vaga i 155 g marihuane koja je bila pakirana u manje pvc vrećice, spremna za dalju prodaju. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su marihuanu, zajednički radi preprodaje, nabavljali spomenuti 23-godišnjak i 28-godišnjakinja s kojom je obiteljski povezan.

Prije samog početka pretrage 23-godišnjak je zaustavljen tijekom prometne kontrole u gradu Korčuli kada je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja iako na snazi ima tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije. S obzirom da 23-godišnjak ima najmanje dvije pravomoćne sudske presude za upravljanje vozilima pod zabranom, policija mu je oduzela vozilo, pripadajuću prometnu dozvolu i ključeve od vozila.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja novca i neovlaštene proizvodnje i promet drogama 23-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti pritvoren, dok mu zbog počinjenog prometnog prekršaja slijedi odgovarajuća prekršajna prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

 Spomenuta 28-godišnjakinja je kazneno prijavljena za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama u redovnoj zakonskoj proceduri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.