Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pritvoren višestruki provalnik u vozila

02.05.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Uhićenje, privođenje, ilustracija

Uhićenje, privođenje, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 38-godišnjak se sumnjiči za tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom poslijepodnevnih sati 27. i 29. travnja nasilno ušao u tri osobna vozila koja su bila parkirana na području Dubrovnika i iz prvog otuđio jaknu, mobilni uređaj i sportsku torbu sa sportskom opremom, oštetivši vlasnika za iznos od 5 tisuća kuna.

Iz drugog provaljenog vozila je otuđio torbicu u kojem se nalazio novčanik s osobnim dokumentima, čime je oštetio vlasnika za iznos od 2 tisuće kuna, dok je iz trećeg vozila otuđio torbicu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima te novac čime je vlasniku pričinio materijalnu štetu od 4 tisuće kuna.

U četvrto vozilo oštećeni nije provalio budući je isto bilo nezaključano, a iz vozila je otuđio novčanik u kojem se nalazilo 1.500 kuna.

Osumnjičeni je pritvoren uz kaznenu prijavu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.